5 sfaturi pentru utilizarea cardului de cumpărături în supermarketuri

Ești fan shopping, iar supermarketurile sunt locurile tale preferate, de unde alegi produsele necesare familiei tale? Află în continuare cum să folosești mijloace inteligente de plată, ca să eșalonezi achizițiile de produse, cu ajutorul cardurilor de cumpărături în rate: 

Monitorizează-ți cheltuielile în supermarketuri

Ține evidența cumpărăturilor efectuate cu cardul pentru a nu depăși bugetul alocat. Mulți oameni au tendința să cheltuie mai mult atunci când nu folosesc numerar. Odată ce ai o imagine clară a cheltuielilor, poți crea un buget pentru cumpărături. Monitorizarea cheltuielilor nu înseamnă doar urmărirea sumelor pe care le cheltui, ci și compararea prețurilor între diferite supermarketuri.

Planificarea cumpărăturilor în avans poate fi de asemenea de mare ajutor. În loc să mergi la cumpărături fără un plan, este indicat să creezi o listă de cumpărături înainte de a merge la supermarket. Acest lucru te poate ajuta să eviți cumpărarea de produse de care nu ai nevoie și să-ți monitorizezi mai bine cheltuielile. 

Profită de campaniile promoționale și programele de fidelizare

Vezi dacă supermarketurile tale preferate oferă reduceri sau puncte de fidelitate pentru cumpărăturile plătite cu cardul. Folosește carduri de cumpărături ce oferă  cashback și bonus la fiecare achiziție. De exemplu, cumpără produse alimentare de la Kaufland prin cardul de cumpărături CardAvantaj și bucură-te de oferte atractive, în cele peste 30 de magazine din toate zonele țării. Găsești mereu produse proaspete și prețuri bune, pentru shopping relaxat, fără grija cheltuielilor. Pui în coș tot ce ai nevoie și plătești eșalonat, în rate fără dobândă*. 

Setează-ți limite de cheltuieli

Stabilește o limită lunară pentru cumpărături și încearcă să nu o depășești, evitând astfel acumularea datoriilor și a dobânzilor. Există diverse metode prin care putem stabili limitele de cheltuieli. Una dintre cele mai eficiente strategii este delimitarea unei sume fixe de bani pentru cumpărăturile la supermarket. În acest fel, cheltuielile sunt controlate și există un plafon clar care nu trebuie depășit.

O altă strategie este împărțirea bugetului pe categorii de produse, cum ar fi alimente, produse de curățenie sau produse de îngrijire personală. Astfel, ai o viziune mai clară asupra modului în care cheltuiești banii și poți ajusta comportamentul de cumpărare în consecință.

Utilizează cardul în locuri sigure

Asigură-te că faci cumpărături doar în locuri sigure și că îți protejezi PIN-ul atunci când plătești la casa de marcat. Este important să fii precaut cu datele cardului tău. Utilizează carduri de credit precum CardAvantaj, care îți oferă posibilitatea înrolării cardului în portofele electronice (Apple Pay, Google Pay), plus opțiunea de a folosi cardul virtual. CardAvantaj virtual nu poate fi furat, iar datele cardului sunt accesibile doar ție, în aplicația mobilă dedicată, AVANTAJ2go.

Folosește carduri de cumpărături în rate cu dobândă zero*

Cardurile de cumpărături în rate fără dobândă* reprezintă o soluție eficientă de gestionare a cheltuielilor, oferind posibilitatea de a face achiziții în anumite magazine sau supermarketuri și de a plăti produsele eșalonat, fără a fi necesară achitarea unei dobânzi. 

Astfel, suma totală plătită este exact prețul produselor cumpărate, fără costuri suplimentare, ceea ce ajută la controlul cheltuielilor și la evitarea acumulării datoriilor. Prin respectarea sfaturilor prezentate, shopping-ul în supermarket va fi nu doar un prilej de relaxare, ci și o sursă de economii la bugetul familiei!

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.