Declarații ale premierului Marcel Ciolacu susținute la Baza Aeriană Bobocu

[embedded content]

Declarații ale premierului Marcel Ciolacu susținute la Baza Aeriană Boboc

Marcel Ciolacu: Eu, în primul rând, aș vrea să-i felicit și pe domnul ministru al apărării și pe domnul comandant Bălan pentru această organizare. Mulți dintre buzoieni știu că este o sărbătoare tradițională ce se întâmplă la Boboc, acest miting aviatic și nu numai. După cum am văzut, au fost și întreceri de mașini și cross. Chiar o zi de sărbătoare, de fapt și de drept, plină de emoție, normal pentru mine, pentru că, cu vreo 100 de metri în spate, am crescut și mă bucur că m-am întâlnit cu foarte mulți dintre colegii tatălui meu, care mi-au povestit pățaniile pe care le făceam când era pe aerodrom.
Reporter: Putem spune că ați început cumva campania pentru prezidențiale aici, acasă, la Buzău?
Marcel Ciolacu: Nu, pot spune că am venit într-unul dintre cele mai dragi locuri mie, pentru că aici am crescut. Eu am crescut pe acest aerodrom.
Reporter: Ieri au fost ședințe, și la dumneavoastră, și la liberali. Cumva, de la liberali au ieșit informații cum că, dacă l-ați sprijini pe Nicolae Ciucă drept prezidențiabil, v-ar oferi postul de premier și de comisar european după alegeri. Cum le răspundeți? Luați în calcul?
Marcel Ciolacu: În primul rând, atributul desemnării comisarului e al primului ministru. Normal că este o discuție și în coaliție și voi avea o discuție și cu președintele României, care este de fapt reprezentantul Românei la Consiliul European, unde sunt și negocierile în ceea ce privește comisarul, deja sunt începute de șase luni și cu mai mulți lideri europeni am avut ieri discuții telefonice. Lucrurile sunt într-o direcție corectă și, mai ales, instituțională. În rest, am spus și ieri, dacă vreți vă spun și astăzi, vă spun și mâine – noi am decis într-un for statutar, ieri, foarte clar, Partidul Social Democrat va avea candidat pentru funcția de președinte.
Reporter: Și dacă vor fi candidați…
Marcel Ciolacu: Deci nu mai există „dacă”.
Reporter: Deci avem candidați…
Reporter: Ce șanse are PSD să câștige alegerile prezidențiale? 
Marcel Ciolacu: Eu sunt ferm convins că PSD-ul va câștiga alegerile prezidențiale, iar cea mai mare șansă o să ne-o daţi dvs., românii, când o să faceţi o raportare la cei 20 de ani de preşedinţi de dreapta.
Reporter: Avem candidați separați. Cum va mai funcționa coaliția de guvernare într-o campanie? Dacă avem candidaţi separaţi, suntem în acest scenariu, cum va mai funcționa coaliția în campanie? Pentru că acum, la centru, veți fi adversari, nu în teritoriu. 
Marcel Ciolacu: Grija mea nu este funcționarea unei coaliții guvernamentale. Grija mea, pe care am avut-o și la alegerile care au trecut acum, a fost cum funcționează Guvernul României. Şi a funcționat impecabil. Și nu-i prima oară și nici ultima oară când le-am mulțumit și le mulțumesc colegilor mei de la ambele partide pentru maturitatea politică de care au dat dovadă. 
Reporter: Deci nu există riscul ca această guvernare să se rupă?
Reporter: …Candidatul AUR la prezidențiale. Dumneavoastră când faceţi anunţul?
Marcel Ciolacu: Foarte bine. Îi urez succes dânsului.
Reporter: Nu există riscul ca această guvernare să se rupă?
Marcel Ciolacu: Nu. Nu există nici cel mai mic risc. România are nevoie de stabilitate și e o discuție foarte clar avută în momentul în care Partidul Social Democrat a acceptat, într-un moment foarte complicat României să vină la guvernare şi cred că suntem doi oameni politici care ne respectăm, atât eu, cât şi domnul Nicolae Ciucă. Vă mulţumesc!

Articol preluat de pe gov.ro