Întâlnirea Secretarului de stat George-Bogdan Ilea cu o delegație a Băncii Mondiale cu privire la proiectul Cartierului pentru justiție, cel mai mare proiect de infrastructură judiciară de după 1990

În cursul zilei de 27 noiembrie a avut loc întâlnirea Secretarului de stat din Ministerului justiției George-Bogdan Ilea cu o delegație a Băncii Mondiale conduse de dna Anna Akhalkatsi, directorul Băncii Mondiale pentru România și Ungaria.

Discuțiile au vizat proiectul Cartierului pentru justiție (Justice for Sustainable Urban Transformation, JUST), aflat în pregătire spre a fi finanțat de Banca Mondială și în coordonarea Ministerului justiției prin Direcția de implementare a proiectelor finanțate din împrumuturi externe. Valoarea acestui proiect este de aprox. 600 mil. Euro.

Referitor la această întâlnire, Secretarul de stat George-Bogdan Ilea a declarat următoarele:

”Derulăm în prezent cel mai mare proiect de infrastructură judiciară, în parteneriat cu Banca Mondială. În acest context, am avut astăzi o întâlnire foarte bună cu reprezentanții acestei instituții, ocazie cu care am trecut în revistă cooperarea aprofundată pe care o au Ministerul justiției și Banca Mondială în ceea ce privește multitudinea de proiecte de infrastructură judiciară, problemele și provocările punctuale aferente derulării acestor proiecte dar și oportunitățile care vin la pachet cu dezvoltarea infrastructurii judiciare.

Unul din aceste proiecte – Cartierul pentru justiție – va reprezenta, la momentul finalizării sale, cea mai importantă investiție în infrastructura judiciară făcută de după 1990. De asemenea, va fi cea mai importantă  investiție în infrastructura judiciară finanțată de către Banca Mondială în istoria sa.  

 Este important ca prin parteneriat și cooperare continuă să ducem la bun sfârșit acest proiect. În acest sens am transmis partenerilor noștri că suntem determinați să facem toate eforturile necesare. Din perspectiva Ministerul justiției, continuarea cooperării cu Banca Mondială reprezintă o constantă asumată la nivelul conducerii și implementată cu ajutorul tehnicienilor și specialiștilor.”

Articol preluat de pe just.ro