Întrevederea dintre premierul Marcel Ciolacu și ambasadorul Republicii Italiene în România, E.S. Alfredo Maria Durante Magnoni

Galerie foto

COMUNICAT DE PRESĂ

Premierul Marcel Ciolacu: Reuniunea comună a Guvernelor României și Italiei este încă un prilej excelent să lucrăm împreună pentru cetățenii noștri și pentru a oferi noi pârghii de colaborare investitorilor din cele două țări

Premierul Marcel Ciolacu a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întâlnire cu Ambasadorul Republicii Italiene în România, E.S. Alfredo Maria Durante Magnoni, în contextul apropiatei ședințe comune a celor două guverne, care va avea loc la Roma în perioada 14-15 februarie 2024.

”Reuniunea celor două Guverne este încă un prilej excelent să lucrăm împreună pentru cetățenii noștri și pentru a oferi noi pârghii de colaborare investitorilor din România și Italia. Aprofundarea cooperării economice și atragerea de investiții italiene în România sunt priorități ale relației bilaterale”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Discuțiile s-au concentrat asupra agendei bilaterale, temelor europene și securității regionale, un subiect de primă importanță fiind cooperarea economică între cele două state. În marja ședinței comune de guvern va avea loc și Forumul economic româno-italian, cu participarea a peste 100 de firme din domenii precum energie, infrastructură mare și apărare.

Italia este al doilea partener comercial al României, a doua piață de destinație a exporturilor românești și a doua țară de origine a importurilor în țara noastră.

În cursul anului trecut s-a înregistrat un nivel record al comerțului bilateral de peste 20 de miliarde de euro, cea mai mare valoare înregistrată în istoria schimburilor bilaterale.

În anul 2023, Italia s-a clasat pe locul 6 în topul investitorilor străini în România. Peste 70% din capitalul social al firmelor italiene este investit în companii românești din industrie și sectorul energiei.

Articol preluat de pe gov.ro