Întrevederea premierului Marcel Ciolacu cu delegația șefilor de misiune ai statelor Organizației Cooperării Islamice și Grupului statelor arabe

Galerie foto

COMUNICAT DE PRESĂ

Primirea șefilor de misiune ai statelor Organizației Cooperării Islamice și ai Grupului statelor arabe acreditați la București

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a primit astăzi, la Palatul Victoria, delegația șefilor de misiune ai statelor Organizației Cooperării Islamice și Grupului statelor arabe.

Întrevederea a avut loc în contextul recentelor evoluții de securitate din Israel și Fâșia Gaza și s-a axat pe dimensiunea umanitară a conflictului, precum și pe necesitatea promovării păcii și stabilității în Orientul Mijlociu.

Premierul Marcel Ciolacu a adresat mulțumiri statelor care au sprijinit repatrierea cetățenilor români din Fâșia Gaza și a pledat pentru respectarea prevederilor dreptului internațional umanitar. De asemenea, șeful Executivului a subliniat că România a trimis ajutoare pentru populația civilă din Gaza. În același timp, a reafirmat necesitatea eliberării rapide și necondiționate a ostaticilor deținuți de organizația teroristă Hamas.

[embedded content]

Articol preluat de pe gov.ro