Participarea premierului Marcel Ciolacu la Gala Ziarul Financiar

Galerie foto

[embedded content]

Declarații susținute de premierul Marcel Ciolacu după Gala Ziarul Financiar

[Check against delivery]

Reporter: Domnule premier, DNA a cerut să fie ridicată imunitatea pentru fostul premier Florin Cîțu, pentru miniștrii sănătății în dosarul vaccinurilor. Cum priviți?
Marcel Ciolacu: Un lucru pe care îmi aduc aminte că l-am spus când eram în opoziție. În timp ce noi stăteam în casă, se făceau mari afaceri în România. E una dintre afaceri achiziționarea vaccinurilor. Mai sunt și altele. Aduceți-vă aminte… izolete, măști neconforme… Întotdeauna aflarea adevărului duce ca o societate să fie mult mai așezată și mult mai liberă. N-am comentat niciodată decizia unui magistrat, nu o să comentez nici de această dată. Categoric, colegii mei vor vota pentru ridicarea imunității.
Reporter: Domnule premier, acest prejudiciu uriaș, un miliard de euro…
Marcel Ciolacu: Dar știți că vorbim de el imediat după pandemie. Nu a existat. Am fost făcut prost, am fost făcut în toate felurile când spuneam că a fost o decizie aberantă în acel moment. Vedem din comunicatul DNA-ului că aveam pârghii de a trece în contract ca să nu se piardă acești bani. Vom vedea, va fi o negociere coordonată. Ce pot să vă spun cu certitudine – nu va exista niciun impediment ca că se știe tot adevărul în spațiul public.
Reporter: Veți vota pentru ridicarea imunității?
Marcel Ciolacu: Am anunțat deja. Vă mulțumesc! Bună seara!

Articol preluat de pe gov.ro