Întrevederea premierului Marcel Ciolacu cu reprezentanți ai Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO)

Galerie foto

COMUNICAT DE PRESĂ

Întâlnirea premierului Marcel Ciolacu cu reprezentanții Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO)

Prim-ministrul României Marcel Ciolacu a primit astăzi, 20 martie, o delegație a American-Romanian Business Council (AMRO) condusă de Eric Stewart. Cea de-a unsprezecea misiune economică organizată de AMRO în România a inclus liderii a 16 companii americane interesate să își dezvolte activitățile în România în domenii precum IT&C, energie, infrastructură, industria de apărare, bancar, sănătate și farmaceutic. Delegația oamenilor de afaceri americani a fost însoțită de Excelența Sa, doamna Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA în România.
România își dorește ca parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii să fie întărit de o cooperare economică pe măsură, iar SUA să devină principalul partener economic al României din zona non-Euro, a declarat premierul Marcel Ciolacu în cadrul întrevederii. „Sper să găsim, împreună, cele mai bune soluții pentru a dezvolta, de exemplu, piața serviciilor din România, mai ales pe cele de sănătate și educație, unde SUA deține unul dintre cele mai avansate sisteme în prezent”, a declarat Marcel Ciolacu.
Șeful Executivului a arătat că țara noastră oferă oportunități atractive pentru investiții, în condițiile în care România dispune de importante fonduri europene și, totodată, are de realizat reforme profunde asumate prin PNRR și prin procesul de aderare la OCDE. Astfel, oamenii de afaceri se pot implica în domenii foarte diverse, de la digitalizarea sectorului public, la dezvoltarea de servicii, producerea de energie verde sau infrastructură.
Totodată, premierul Marcel Ciolacu a evidențiat că țara noastră și-a asumat alocarea a 2,5% din PIB pentru înzestrarea armatei, dar eforturile statului român se vor îndrepta către realizarea acelor achiziții care vor aduce și o multiplicare în economia autohtonă.

La întâlnire au participat, de asemenea, din partea Guvernului României, ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Ștefan-Radu Oprea, ministrul investițiilor și proiectelor europene, Adrian Câciu,  ministrul sănătății, Alexandru Rafila, ministrul energiei, Sebastian-Ioan Burduja, ministrul cercetării, inovării și digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, și șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu.

[embedded content]
 

Articol preluat de pe gov.ro