Mesajul premierului Marcel Ciolacu transmis Asociației Orașelor din România: Dezvoltarea comunităților și îmbunătățirea vieții oamenilor sunt prioritățile Guvernului

Galerie foto

[embedded content]

***

COMUNICAT DE PRESĂ

„Dezvoltarea echilibrată a tuturor regiunilor României și valorificarea potențialului fiecărei comunități constituie priorități ale guvernului”, este mesajul transmis de prim-ministrul Marcel Ciolacu la Gala de sărbătorire a 30 de ani de activitate a Asociației Orașelor din România (AOR)
În mesajul premierului susținut de șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mihai Ghigiu, se subliniază faptul că reducerea inegalității economice și sociale dintre diferitele regiuni ale țării va conduce la o dezvoltare durabilă și echitabilă a întregii societăți românești, iar un factor major în obținerea acestui rezultat îl reprezintă absorbția fondurilor europene. Proiectele finalizate sau în curs de implementare, derulate de autoritățile locale, sunt cel mai bun exemplu că se pot face lucruri de importanță majoră pentru cetățeni acolo unde există implicare și pricepere.
Tocmai de aceea, Guvernul consideră administrația locală un partener indispensabil pentru administrația publică centrală și partenerul direct al cetățenilor, deoarece aleșii locali sunt cei care asigură implementarea proiectelor guvernamentale și, totodată, rezolvarea problemelor oamenilor care trăiesc în comunitățile locale.
„Fie că este vorba de creșterea calității serviciilor oferite în fiecare comunitate, de noi rețele de apă şi canalizare, de școli, spitale sau dispensare moderne, de instalații de energie verde, susținerea tuturor investițiilor publice locale este prioritatea mea și a echipei mele de miniștri! Vă garantez că solicitările venite la nivelul Guvernului din partea administrației publice locale sunt și vor fi tratate întotdeauna cu importanța cuvenită. Avem un scop comun: să ajutăm comunitățile locale să se dezvolte și să recupereze decalajele dintre regiunile țării”, a mai transmis șeful Executivului.

Articol preluat de pe gov.ro