Mesajul prim-ministrului Marcel Ciolacu adresat comunității musulmane din România cu prilejul începerii lunii postului Ramadan

La început de Ramadan, transmit sincere urări de pace, prosperitate și sănătate credincioșilor musulmani turci şi tătari, membri ai Cultului Musulman din România, și tuturor celorlalți credincioși musulmani care fac parte din diferitele asociații religioase din țara noastră.

Prezenți pe aceste meleaguri de secole, musulmanii turci și tătari din România promovează un islam moderat, fiind o comunitate pe deplin integrată în țesătura societății. Comunitatea musulmană contribuie activ la construirea binelui comun și la promovarea pluralismului religios, la modelarea unei Românii europene, alături de contribuția fiecărei comunități etnice și religioase din România.

În acest sens, Muftiatul Cultului Musulman din România, sub conducerea domnului muftiu Iusuf Muurat, joacă un rol important în promovarea dimensiunii pozitive și productive a prezenței musulmanilor în societatea noastră. Cu energie și tenacitate, domnul muftiu se implică cu toată dăruirea nu numai în protejarea patrimoniului și a intereselor directe ale comunității, ci și în promovarea dialogului interreligios și menținerea unor relații de încredere și colaborare cu celelalte culte religioase din țara noastră.

Ramadan Mubarak!

Marcel Ciolacu,

Prim-ministru al României

Articol preluat de pe gov.ro