Premierul Marcel Ciolacu și sindicatele ce reprezintă angajații instituțiilor din cadrul Ministerului Muncii au agreat soluții pentru salariați

Galerie foto

COMUNICAT DE PRESĂ

Premierul Marcel Ciolacu și sindicatele ce reprezintă angajații instituțiilor din cadrul Ministerului Muncii au agreat soluții pentru salariați

Salarizarea angajaților din sistemul de pensii și asistență socială, reformarea instituțiilor și îmbunătățirea condițiilor de muncă au fost temele discutate astăzi de premierul Marcel Ciolacu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona-Bucura Oprescu, și reprezentanții Blocului Național Sindical, ai Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii și ai Confederației Sindicale Naționale Meridian.
Reprezentanții Guvernului și partenerii sociali au agreat o soluție de principiu pentru alinierea salariilor angajaților din structurile teritoriale din cadrul Ministerului Muncii – casele teritoriale de pensii, agențiile teritoriale de plăți și inspecție socială, inspectoratele teritoriale de muncă și agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă – la nivelul celor din cadrul instituțiilor centrale. Aplicarea acestor ajustări salariale va reprezenta majorarea veniturilor angajaților din teritoriu. Detaliile privind transpunerea în legislație a acestei soluții de ajustare salarială vor fi stabilite prin dialog, conducerea Ministerului Muncii urmând să aibă luni, 4 decembrie 2023, o nouă întâlnire de lucru cu reprezentanții sindicatelor.
”Procesul de corectare a inechităților salariale va continua prin soluții pe care le vom stabili tot de comun acord în noua lege a salarizării sistemului public”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, în cadrul întâlnirii de la Palatul Victoria.
Totodată, premierul a subliniat că ”este nevoie de reorganizarea și reformarea instituțiilor publice. În domeniul social, este evidentă necesitatea unui sistem unic de control și a unui singur sistem de autorizare și eliberare a avizelor. Recalcularea dosarelor de pensii, așa cum am stabilit prin noua lege a pensiilor, trebuie făcută în termenul asumat. Așadar, aveți întreaga mea susținere și a Guvernului pentru investițiile necesare reformării și îmbunătățirii sistemului de asistență socială și de pensii”.
La întâlnirea de la Palatul Victoria au mai participat șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, reprezentanți ai Ministerului Muncii și Solidarității Sociale și ai Cancelariei Prim-Ministrului.

Articol preluat de pe gov.ro