Întrevederea premierului Marcel Ciolacu cu doamna Marina Wes, director regional al Băncii Mondiale pentru Uniunea Europeană

COMUNICAT DE PRESĂ

Premierul Marcel Ciolacu: Fondurile alocate pentru investiții sunt de peste 7% din PIB în bugetul pentru 2024

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a primit astăzi, la Palatul Victoria, o delegație a Băncii Mondiale, condusă de Marina Wes, director regional pentru Uniunea Europeană.

Pregătirea bugetului pentru anul 2024 a ocupat un loc important în cadrul discuțiilor, premierul Marcel Ciolacu prezentând cu acest prilej obiectivele urmărite de Guvern în configurarea alocărilor bugetare pentru anul viitor.

”Sumele direcționate către investiții ocupă o pondere importantă în structura bugetului pentru 2024, de peste 7% din PIB. Guvernul are în vedere, de asemenea, introducerea unui set de măsuri noi pentru combaterea evaziunii fiscale și înființarea unei structuri interinstituționale care să asigure coerența implementării acestor măsuri”, a subliniat prim-ministrul român.

Nu în ultimul rând, premierul Marcel Ciolacu, a evidențiat eforturile făcute pentru creșterea ratei de absorbție a fondurilor europene, arătând că țara noastră va încheia actualul exercițiu financiar cu o rată de absorbție de aproximativ 97%.

Directorul regional al Băncii Mondiale Marina Wes a exprimat disponibilitatea Băncii Mondiale de a sprijini în continuare autoritățile române, atât în privința eficientizării politicilor de colectare fiscală, cât și în combaterea evaziunii fiscale.

Articol preluat de pe gov.ro