Mesajul premierului Marcel Ciolacu transmis cu prilejul Sărbătorii Pesah

”Cu ocazia Sărbătorii Pesah, doresc să transmit cele mai sincere urări de pace și sănătate membrilor comunităților evreiești din România și conducerii Federației Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic, precum și tuturor evreilor din întreaga lume.

An de an, această sărbătoare ne amintește de puterea credinței, speranței și a perseverenței în timpuri de încercare, de o poveste milenară despre lupta unui popor pentru câștigarea unuia dintre cele mai importante drepturi de care ne bucurăm astăzi: libertatea.

Drumul eliberării din robie a evreilor ne inspiră, îndeosebi în vremuri tulburi, să nu renunțăm la căutarea dreptății și la speranța într-un viitor mai bun și să nu uităm de forța pe care unitatea ne-o oferă.

Folosesc acest prilej pentru a reafirma angajamentul meu ferm, dar și al Guvernului României, pentru protejarea și promovarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, precum și pentru sporirea cunoașterii vieții evreiești, a tradițiilor și a contribuției substanțiale ale comunităților evreiești la cultură, știință și artă și, în general, la dezvoltarea societății românești.

Hag Pesah Sameah!”

Marcel Ciolacu,

Prim-Ministru al României

Articol preluat de pe gov.ro