Participarea premierului Marcel Ciolacu la ceremonia de sfințire a Capelei Ortodoxe de la Palatul Parlamentului

Galerie foto

[embedded content]

Alocuțiunea premierului Marcel Ciolacu la ceremonia de sfințire a Capelei Ortodoxe de la Palatul Parlamentului

[Check against delivery]

Marcel Ciolacu: Preafericite Părinte Patriarh,

Domnule Președinte al Senatului,

Domnule Președinte al Camerei Deputaților,

Doamnelor și domnilor parlamentari,

Doamnelor și domnilor miniștri,

Stimați invitați,

Am deosebita onoare să particip astăzi la un moment istoric, marcat de binecuvântarea capelei ortodoxe din Parlamentului României de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, a cărui dăruire, tenacitate și energie neobosită în realizarea binelui comun m-a inspirat întotdeauna și mi-a conferit privilegiul unei colaborări sincere și temeinice în beneficul întregii societăți românești.

La acest moment, cu profunde semnificații spirituale, îl felicit pe colegul și prietenul meu Alfred Simonis, președinte al Camerei Deputaților, pentru inițiativa de înființare a acestei capele ortodoxe în forul legislativ suprem al țării. Această capelă reprezintă atât un loc de închinare și reflecție pentru cei care activează în Parlamentul României, cât și un simbol al valorilor noastre naționale.

Într-o lume în care credințele și valorile tradiționale sunt adesea trecute în plan secund, această capelă este mărturia rolului crucial pe care spiritualitatea îl are în viața noastră cotidiană.

În final, această capelă nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale. Sper că acest spațiu sacru îi va inspira și îi va întări pe toți cei care îi trec pragul, aducând lumină și înțelepciune în călătoria noastră comună spre binele întregii societăți.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Articol preluat de pe gov.ro