Respecti Legea 121 si scazi facturile la energie – sfaturi pentru antreprenori

legea 121

Esti antreprenor si vrei sa reduci costurile asociate cu energia electrica si nu numai? Legea 121 este cea care te va ghida astfel incat sa optimizezi consumul de energie si sa scapi de facturile uriase din fiecare luna.

Te-am facut curios? Continua sa citesti si afla mai multe!

Ce este Legea 121 si de ce e importanta pentru tine?

Legea 121 este cheia pentru a intelege cum poti economisi bani pe energie. Adoptata in 2014, aceasta lege reglementeaza auditurile energetice pentru companiile care au un consum energetic de peste 1000 tone echivalent petrol, punand accent pe eficienta energetica. Practic, te obliga sa fii atent la cat si cum consumi energia. Dar nu e doar o obligatie pe care o au intreprinderile, e si o oportunitate de dezvoltare, modernizare si eficientizare.

Pasul 1. intelege cum te afecteaza Legea 121

Poate te intrebi de ce ar trebui sa te preocupe aceasta lege. Ei bine, un audit energetic realizat conform acestei legi poate scoate la iveala multe procese, aparate si sisteme neeficiente din punct de vedere energetic in cadrul companiei tale.

Acest lucru nu numai ca te ajuta sa fii in conformitate cu legile in vigoare, dar te si ajuta sa reduci semnificativ costurile energetice.

Pasul 2. alege un auditor energetic calificat

Pentru a respecta Legea 121 din 2014, trebuie sa colaborezi cu un auditor energetic autorizat si acreditat de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei.

Acesta va analiza consumul energetic al intregii companii si va identifica zonele unde poti face economii. Atunci cand ai nevoie de un audit energetic, nu poti merge pe mana oricui. Alege o echipa de profesionisti cu experienta in domeniul auditurilor energetice industriale.

Pasul 3. implementeaza recomandarile auditului

Dupa ce ai auditul in mana, e momentul sa actionezi. Legea 121 nu e doar despre a face auditul, ci si despre a implementa recomandarile pe care le vei primi. Aici este momentul in care poti face diferenta dintre o factura mare si una rezonabila la energie. Schimba echipamentele vechi, optimizeaza sistemul de ventilatie si pe cel de iluminat, optimizeaza procesele, investeste in tehnologii eficiente.

Pasul 4: monitorizeaza si ajusteaza

Legea 121 e doar inceputul. Dupa implementarea masurilor, este cat se poate de important sa monitorizezi rezultatele. Vezi ce functioneaza si ce nu si ajusteaza strategia. Asta nu e doar un lucru pe care il vei face o singura data, e un proces continuu, mai ales pentru ca auditul trebuie realizat odata la 4 ani.

Pe langa reducerea costurilor cu energia, realizarea auditului energetic industrial mai poate aduce aduce si alte beneficii, precum:

  • Cresterea eficientei. Auditul este foarte util pentru optimizarea si implicit pentru cresterea eficientei generale.
  • Conformitatea cu reglementarile. Atunci cand indeplinesti cerintele legale, eviti potentialele sanctiuni.
  • Planificare strategica. Informatiile colectate sunt foarte importante pentru dezvoltarea pe termun lung a intreprinderii.
  • Competitivitate imbunatatita. Economisind costurile operationale poate fi imbunatatita pozitinarea pe piata a intreprinderii.

Nu a fost niciodata mai usor ca afacerile sa devina mai eficiente!

Cere ajutor expertilor in audituri energetice industriale de la Elsaco Esco si ia controlul asupra consumului tau energetic. Cu serviciile lor, vei putea sa economisesti bani, dar si sa contribui la protejarea mediului. Nu rata oportunitatea de a face o schimbare pozitiva!